23 feb 2007, 10:08

Спектакъл 

  Poesía
674 0 15
Край на спектакъла: падам на сцената
с прекършени в полет криле.
После отнякъде слиза завесата
и ме връща в реалния ден.
Аз мога да стана и без чужда помощ -
отвред ми подават ръце.
Свалила грима, си оставам по гордост
и свито до болка сърце:
На прага, зад този декор е започнала,
най- трудната драма за нас -
сценарий неписан и липсват суфльори,
лицата ни - срастнали с маски.
"Избрани" в тълпата събират овации,
а в пътя си тъпчат цветя.
Пред нищо не спират: душите продали са -
разменна монета за власт.
И после, във главната роля, безмилостно
отново ми стъпкват крилата -
Боли! - Имам маска и тя се усмихва -
животът нали е спектакъл!...

© Йорданка Гецова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??