Спомен скъп ми остана от теб –
той сега е пред мен –
малка снимка с лика на момче.
Спомен скъп – уловен за момент -
с поглед, взрян в обектива.
Тази снимка ще пазя у мен.
Тя ще бъде за мене реликва.
Спомен мил – скътан дълбоко в сърцето.
Този миг, уловен за момент,
този миг – с лика на момче!
1988
© Нели Todos los derechos reservados