Детски спомен в мен се втурна,
като слънце в лятна фурна:
мама меси дъхава погача...
Аз ли днес съм побелялото сираче?
Точно днес ли във спомен опазен,
залъците ми са трохи от празник.
Онзи празник мина и замина.
Есента клони към люта зима.
В нея топлината е оскъдна.
Мое лято,как сега се сбъдна?
© Стойчо Станев Todos los derechos reservados
Оценката ти ме ласкае,но...кой знае?
Току виж,че ще ми се понрави;и аз
ще литна с моята кранта към Парнас!🫠