22 jun 2015, 18:09

Стих за жена 

  Poesía » Filosófica
1154 0 0
С дъх студен като на дъжд
сърце притихнало, разпънато на кръст
 
Очи без вяра, очи на тиха самота
коси отрязани на скитаща жена
 
По път незнаен тя поела,
по път на преход съдбата я отвела
 
 Ще броди дълго тя съвсем сама,
ще търси и намира своята душа
 
Ще дири слънце без да зърне светлина,
ще се оглежда за надежда без да среща доброта
 
Ще търси упование, но няма да го разпознае
ще решава, но ще загива в колебание
 
С всеки нов изгрев ще се ражда
залезът във мрак ще я обгражда
 
Горчивите сълзи утеха ще ù носят
ще ходи скъсана и боса
 
В окото на бурята ще се намира,
но ще продължи напред и няма да се спира
 
И в ден прохладен тя ще се открие,
на бряг застанала от живата вода ще пие.

© Антоанета Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??