"Опоетизирай,
моля те!
Как искам
красота да блика
от твоите три стиха!”
„Нима възможно е,
Учителю?
Каква ти поезия,
Боже?!
Сирени вият,
дебеловрати ни обхождат,
пионката - народ
от страх е затъпял,
ограбен,
измамен,
пребит,
безработен,
пребледнял,
онемял,
готов отново да робува,
да се подмазва,
без да се бунтува.
Дебеловрати,
това ли целяхте?!
Доволни,
вий потривате ръце -
за наркотика
свободно е младежкото сърце
и текат за вас парите,
заедно с на майките сълзите!
Повярвай ми,
Учителю,
терцини да си пиша аз желая
и чиста красота да блика
от моите три стиха!"
2002 г.
© Росица Танчева Todos los derechos reservados