7 may 2010, 13:59

Супа от костенурка 

  Poesía
808 0 3

крем супа от целина в моята черупка

на прастара тинеста черепаха

ронеща сълзи под стъклен похлупак


където


раци и щуки дърпат руля на света

под мокрото на времето

и сухото на годините

далеч от пустинята Гоби

моят някой си дом

една пресечка от новия

и километрично траурно шествие от

малък крехък облак

който ръси ли ръси


дъжд


през ръждиво ренде за капки:

дехидратиран режещ пармезан

върху манджата на живота

пресолената

преварената

загорялата

от котлон на котлон помествана

под гърчове на артритни пръсти


и нито се трогва

нито се опитва

отсъдено му е да се извали

© Деймиън Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??