Свети Валентин или Трифон зарезан
като Бог или дявола ш***н,
но кое кой е, как да разбера,
страх ме е да не поема по грешната страна.
На Трифон зарезан се пие Вино,
на Свети Валентин също, но по-пенливо.
Свети Валентин, денят на влюбените,
а Трифон зарезан – денят на загубените.
И пак да се върна отначало,
двете са като образ в огледало.
На Свети Валентин си пожелаваме нещо, свързано с любовта,
на Трифон зарезан само пием и живеем в реалността.
Хах, та ето, картинката е ясна –
и двата празника са
като приказка прекрасна.
За Св. Валентин: Свети Валентин е нашият празник, любима,
нека си останем така щастливи и догодина.
За Трифон зарезан: Трифон зарезан е нашият празник, мила градина,
нека бъдеш така плодородна и догодина.
© Николай Бунев Todos los derechos reservados