Цяла нощ тишината говори.
От какво са мечтите пленени?
От насладата в бистри простори
и към утро летят съблазнени...
Бликва изгрева песенно - звънчев.
Светлина е! Небесно лъчиста.
А безкрая на край лунно - слънчев
цветни мигове ниже в мъниста...
Натежалите клони прегръщат
ветрове и притихнали птици.
Две очи пак живота поглъщат
и приглажда зората къдрици...
Галят чувствата. Валсът танцува
и стрелката върти по часовник.
В топъл облак повита дъждува
любовта. Благодарствен любовник.
© Todos los derechos reservados