Понякога съвсем малките неща могат да преобърнат живота ни. Кажете на любимите си хора, че ги обичате - утре може да е късно!
Какво ни чака? Знаем ли немили
дали ще бродим ние из света
и, търсейки във всяко нещо сили,
дали ще имаме подслон, врата?
Какво ни чака? Ако в самотата
сведем смирено ний глави
и ако в мъката дори душата
от тялото ни морна отлети?
Какво ни чака? В алената вечност
отиваш си и млад, и стар,
а нещо във човешката „човечност”
не пита бил ли си другар?
Какво ни чака? Утре е далече!
Живей, гори, обичай от сърце!
И стига с тез въпроси вече -
живей със любовта поне!
© Яна Todos los derechos reservados