Ще отроня последна сълза -
като песен,
на вятъра в хладните пръсти.
Той дарява ме само със ласката
на студената своя целувка.
Да, прегръща ме – както умее,
и си тръгва,
оставил ми правото
да запазя следите от него
и болката,
наследена от другите.
Дето идват
да стоплят сърцено ми,
а си тръгват дори неразбрали,
че са по-вледеняващи
от безстрастните пръсти на вятъра.
Ще отроня последна сълза -
като песен за вятъра.
© Елена Бързева Todos los derechos reservados