Искаш ли да чуеш
една история сега,
една история, пълна с нежност,
историята за моята сълза.
Сърцето мое много страда
и цялата болка ти я причини,
сълза невинна от окото пада
и с нея си отиват всичките мечти.
* * *
Ах, колко много мъка във една сълза,
чиста и невинна, тя е сутрешна роса.
С нея си отиват миговете чудни,
само мъката остана в мен сега,
цялата любов се стича по лицето,
следва пътя на моята сълза.
Сълзата моя – нещо чисто и невинно,
опорочено е от теб,
ти си виновен, че има в нея и омраза,
безчувствено е твоето сърце от лед.
* * *
И един ден, когато пак те срещна,
ще съзреш във моите очи
сълза, изпълнена със самота и болка,
ще видиш и любовта, която все още в мен гори.
© Златка Димова Todos los derechos reservados