6 oct 2021, 11:33

Сърдечен опиат 

  Poesía » De amor
438 0 2

Минало и бъдеще преплетох

в настоящето да срещна тебе пак.

Пиша ти поредните куплети,

нищо, че погълнат бях в мрак.

 

Отъпкахме последните години,

слана покри тревата на любовта;

но ето, че едно кокиче живо

вдъхна вяра в нашата съдба.

 

Очите ни се срещнаха отново,

залюляни от радост и тъга;

душите ни се гмурнаха готови

да светят в гъстата мъгла.

 

Минало и бъдеще преплетох

в настоящето да срещна тебе пак.

Тебе – моя мъничка утеха;

смисъл мой; сърдечен опиат.

© Веселин Джуров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??