16 sept 2011, 9:58

Такава е Мария 

  Poesía » Filosófica
783 0 23

Отново за Мария. Ала другата.
Онази, ежедневната - във кухнята,
която денем си говори като лудите
с фантома на надеждите си рухнали.

И не е майка на Исус от плевнята -
синът ù по затворите протрива нарове,
додето тя - безименна, в бордеите -
изкарва за насъщния по барове.

Мъжете във живота ù са мръсни,
със вкиснал дъх на тъмно бирено.
Една звезда от нощите ù късни
я вижда само. На прибиране.

Такава е Мария... Ала другата,
която денем за сина си питка меси.
Сърцето ù тупти с това на лудите.
И нека!... Иначе ще се обеси.

 

05.09.2011*

© Юлия Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??