Вятър пече, слънце духа,
звезди не светят - свети мракът,
денем тъмно е и свещи пали,
на кълбо присвита нещо чака.
От очите нищичко не капе,
избледняха, мигат си без цвят
и сплели миглите си рядко дълги,
се вглеждат явно вече в друг свят.
По вени на протегнати ръце
начертана без чертеж й е съдбата,
кръвта бе спряла от отдавна,
отиваше си тя, горката.
Устните не вкусват, не казват,
отварят се само за цигарен дим,
пушекът душата ходом изпреварва,
пъдейки я, чака нейното "амин".
А у дома и ритмична тишинка,
часовник на обратно отброява,
покойници зоват я на мисия небесна,
малко на земята й остава.
И така затворена тя дългичко си беше,
с остаряло сърце, душа на младини,
без болест таз девойка, грешно млада,
издъхна... на света злочест си отмъсти.
© Ивелина Паунова Todos los derechos reservados