Телефонът ми звънна
и обади се тя,
в мен по нея безмълвно
луд копнеж закрещя.
Но по работа само
тя ме търси, уви,
и любовната рана
моя все тъй кърви.
Явно нулев е шансът
да сме заедно днес –
не ми дава аванси,
няма грам интерес.
Но отхвърлил най-накрая
земния палиатив,
ще се връщам във съня ѝ
и ще бъда там щастлив.
© Атанас Димитров Todos los derechos reservados