12 sept 2009, 10:57

Ти 

  Poesía » De amor
905 0 2

 

Ти вкусвал ли си теменужна нощ,

отпивал ли си морското дихание?

Докосвал ли си топъл летен дъжд?

Потъвал  ли си в горското ухание?

 

Дочувал ли си шепот на вълната,

която с нежност гали топъл бряг?

Минавал ли си плахо под дъгата?

Южняка зърна ли напролет в бяг?

 

Целувал ли си девствени очи,

в които свети само чиста обич?

Преглъщал ли си бисерни сълзи,

церящи, изкупителни, без горест?

 

Дали кънтяла в теб е любовта -

обсебваща, отдадена, жестока...

Или си минал сляпо през света

без вкус, без цвят и без посока!

© Екатерина Димитрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??