Ти вкусвал ли си теменужна нощ,
отпивал ли си морското дихание?
Докосвал ли си топъл летен дъжд?
Потъвал ли си в горското ухание?
Дочувал ли си шепот на вълната,
която с нежност гали топъл бряг?
Минавал ли си плахо под дъгата?
Южняка зърна ли напролет в бяг?
Целувал ли си девствени очи,
в които свети само чиста обич?
Преглъщал ли си бисерни сълзи,
церящи, изкупителни, без горест?
Дали кънтяла в теб е любовта -
обсебваща, отдадена, жестока...
Или си минал сляпо през света
без вкус, без цвят и без посока!
© Екатерина Димитрова Всички права запазени