Ти не заключвай сърцето си -
нека вратата му да е отворена.
Ти не закривай лицето си -
нека усмивката да е повторена.
Ти не покривай душата си -
нека, горката, да диша с гърдите си.
Ти не обличай снагата си,
нито да слагаш отдоло полите си.
Ти не отбягвай очите ми -
нека те гледат пред мене и цялата.
Ти не отблъсквай ръцете ми -
нека скъсиме от днеска раздялата.
Ти не прекъсвай прегръдките -
нека сърцата си знаят и ритъма.
Ти не прикривай и стъпките -
нека останат следите от двамата.
Ти не заключвай сърцето си -
моето иска да влезе във твоето.
В теб да посее зрънцèто си,
щото от твоето... ражда се моето...
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados
Желая ти хубави празнични дни!Привет от мен!