30.04.2014 г., 21:03 ч.  

Ти не заключвай сърцето си 

  Поезия » Любовна
341 0 2

Ти не заключвай сърцето си -

нека вратата му да е отворена.

Ти не закривай лицето си -

нека усмивката да е повторена.

 

Ти не покривай душата си -

нека, горката, да диша с гърдите си.

Ти не обличай снагата си,

нито да слагаш отдоло полите си.

 

Ти не отбягвай очите ми -

нека те гледат пред мене и цялата.

Ти не отблъсквай ръцете ми -

нека скъсиме от днеска раздялата.

 

Ти не прекъсвай прегръдките -

нека сърцата си знаят и ритъма.

Ти не прикривай и стъпките -

нека останат следите от двамата.

 

Ти не заключвай сърцето си -

моето иска да влезе във твоето.

В теб да посее зрънцèто си,

щото от твоето... ражда се моето...

 

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Санвали, за посещението, коментара и оценката!
    Желая ти хубави празнични дни!Привет от мен!
  • Хубав призив, Никола!

    Светли празнични дни!
Предложения
: ??:??