26 feb 2014, 21:23

Ти си моята жълтица 

  Poesía » De amor
435 0 3

През деня си мойто слънце,

през нощта си ми луна.

През деня си житно зрънце,

през нощта си ми жена.

Вечер ти си ми светулка,

денем - огнено кълбо.

Ти си вечната ми булка

и на брака ми - стебло.

Ти си дневната усмивка,

ти си нощната звезда.

Ти - с изящната извивка

на безупречна гърда.

Ти си моята надежда,

ти си моят небосвод.

В теб зората се оглежда,

в теб зачева всеки плод.

Ти си гнездещата птица

в направено гнездо от мен.

Ти си моята жълтица

в лоното на всеки ден.

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??