Не ме питай дали съм сънувала
бели нощи и приказни сънища.
Не ме питай... Цяла нощ съм будувала
в свойте мисли - за мен съществуваш ли?!
Не ме питай дали съм сънувала
лунни пътища, звездни сияния.
Не ме питай... за рой пеперуди
бих заменила свойте деяния.
Не ме питай дали съм сънувала -
морски бряг във мен да разлива.
Не ме питай... дали съм щастлива,
щом затворя очи, само теб да сънувам.
Не ме питай дали съм сънувала
тихи утрини, с плаха целувка.
Не ме питай... Все на уж те целувам.
А в съня си не съм те достигнала.
Не ме питай, сама ще си кажа -
моят сън е за мен назидание.
Не ме питай... съня ще разкажа, (...за сбъдване),
после тихо след тебе ще тръгна.
© Нели Todos los derechos reservados