ТОНИ
Във твойто име, мили, откривам
скъпи за мене четири неща.
Това ме кара да те обичам -
нали двама да сме ми обеща.
ТОПЛИНАТА - без нея не може
ни тревичка, нито невзрачна твар.
Тя тъй е нужна и на мен, Боже,
близък да имам, сърдечен другар.
ОБИЧТА - най-красивото цвете,
що събира две самотни сърца.
Прави ги най-богати и двете,
със грейнали и щастливи лица.
НЕЖНОСТТА - този скъп дар от Бога,
най-нежните ни струни докосва.
Без нежност да живея не мога,
животът груб е и ни жигосва.
ИСКРЕНОСТТА е закон неписан,
но е с много строги той правила.
Без искреност не можеш дописа
своя красив роман на любовта.
© Анка Келешева Todos los derechos reservados