6.01.2013 г., 19:30 ч.

Тони 

  Поезия
401 0 4

ТОНИ

 

Във твойто име, мили, откривам

скъпи за мене четири неща.

Това ме кара да те обичам -

нали двама да сме ми обеща.

 

ТОПЛИНАТА - без нея не може

ни тревичка, нито невзрачна твар.

Тя тъй е нужна и на мен, Боже,

близък да имам, сърдечен другар.

 

ОБИЧТА - най-красивото цвете,

що събира две самотни сърца.

Прави ги най-богати и двете,

със грейнали и щастливи лица.

 

НЕЖНОСТТА - този скъп дар от Бога,

най-нежните ни струни докосва.

Без нежност да живея не мога,

животът груб е и ни жигосва.

 

ИСКРЕНОСТТА е закон неписан,

но е с много строги той правила.

Без искреност не можеш дописа

своя красив роман на любовта.

 

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??