22 may 2007, 21:51

“Тоз, който падне в бой за свобода...” 

  Poesía
1066 0 0


Там звучат думи вековни,
носени от вятъра.
Там звучат думи вековни,
нашепвани от земята, пропита
с кръвта на герои славни.

Там, там Ботев ги изрече,
там, горе в планината той рече:
"Тоз, който падне в бой за
свобода той не умира..."
и замълча вовеки.

 Но думите...останаха, носени
от времето, напомнящи за
кръвта... пролята за  свобода
кръвта... пролята за  Родината
кръвта... пролята за  България.
 
Да, тез думи помнени от всеки,
да тез думи вечни, нашепвани
от вятъра. Да, тез думи:
"Тоз, който падне в бой за
свобода той не умира..."



18.01.2007

© Димана Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??