22.05.2007 г., 21:51 ч.

“Тоз, който падне в бой за свобода...” 

  Поезия
1065 0 0


Там звучат думи вековни,
носени от вятъра.
Там звучат думи вековни,
нашепвани от земята, пропита
с кръвта на герои славни.

Там, там Ботев ги изрече,
там, горе в планината той рече:
"Тоз, който падне в бой за
свобода той не умира..."
и замълча вовеки.

 Но думите...останаха, носени
от времето, напомнящи за
кръвта... пролята за  свобода
кръвта... пролята за  Родината
кръвта... пролята за  България.
 
Да, тез думи помнени от всеки,
да тез думи вечни, нашепвани
от вятъра. Да, тез думи:
"Тоз, който падне в бой за
свобода той не умира..."



18.01.2007

© Димана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??