Трети март честит е ден
за народ, освободен
от робия петвековна,
скръбна, мрачна и гробовна!
Трети март сърцат е ден
на признателност към брата,
завещал ни Свободата,
Богопредопедел'ен!
Трети март е вечно преклонение
пред народното ни опълчение,
поробители вековни победило
и на Свободата ни - Свет'ило!
Трети март свещен е ден,
в който радост избуява
за на Бог и родна слава,
и народ благословен!
.................................................
И по примера
на Трети март
и в бъднини,
Боже,
Татковината ни
съхрани!
© Стоян Минев Todos los derechos reservados