3.03.2022 г., 15:10 ч.

Трети март 

  Поезия
202 0 0

Трети март честит е ден 

за народ, освободен 

от робия петвековна, 

скръбна, мрачна и гробовна! 

 

Трети март сърцат е ден 

на признателност към брата, 

завещал ни Свободата, 

Богопредопедел'ен! 

 

Трети март е вечно преклонение 

пред народното ни опълчение, 

поробители вековни победило 

и на Свободата ни - Свет'ило! 

 

Трети март свещен е ден, 

в който радост избуява 

за на Бог и родна слава, 

и народ благословен! 

 

.................................................

 

И по примера 

на Трети март 

и в бъднини, 

 

Боже, 

Татковината ни 

съхрани!

 

© Стоян Минев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??