Ти вероятно от болка си рухнал
забравил какво е воля... какво е борба.
Светът руши се от диагнозите твърди
екологичен колапс, пандемия, после война.
И криеш погледа с израз неясен
в делниците с тревожни проблеми.
Какво по дяволите срина идеята,
че всичко постигаме, когато сме смели.
Какво ни пречупи, или сломи ни душите
с търпение, което отдавна прелива.
Слънцето ни залезе нейде в бедите,
а крилете в спомени скрихме.
Чакай! Не спирай! Днес не унивай!
Пътят ти сочи само напред...
Зад всеки завой с дар придобивай
вяра за утре и роденото в теб!
Душа не насилвай, просто приемай!
Времената днешни не са никак напразни.
Надеждите свои разбити в дилеми
съживи с духа в делата опасни.
© Валя Сотирова Todos los derechos reservados