Т Ъ Р С Е Н Е
Пътища, пътища безкрайни
- искам да ви извървя.
Друмища и планини неравни
- искам да ви изкача.
Няма миг покой душата моя,
иска да препуска, да лети!
Сякаш търси нещо във безкрая
- може би свой пристан,
може би... Бащини следи,
милувки майчини, зов на деди...
С мен бъди във полета ми, Господи,
с мен по пътя ти бъди.
© Тонка Янакиева Todos los derechos reservados