21 abr 2021, 6:53

Убаво беше таму каде бев 

  Poesía » Del paisaje
325 1 3

Убаво беше таму каде бев

иако се враќав назад

со стражарите твои

и чекав вкусот на првите јагоди

да остане долго на усните

убаво е

и таму каде не бев

и затоа

со погледот свртен кон тебе

ти ги продавам сите сочни зборови

ти верувај во љубов

а јас ќе патувам

прекрасно е таму каде сакам да бидам.

 

 

© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??