9 feb 2017, 13:25

Ухае 

  Poesía
727 2 9

 

Ухае на чай и на мед –
шарени мисли препускат.
В спазен за обич обет
нощи щастливи танцуват.

 

Редят се в куплетите с жар
острата болка и радост.
Изгарят ме рими в пожар –
пламък на буйната младост...

 

Ухае на липов цъфтеж,
нищо че зима се мръщи.
Маков неистов копнеж
весел прибира се вкъщи.

 

Ухае, пленява, не спира
цъфтежът на розова пъпка.
В гръдта ми събуден напира
пътят под първата стъпка.

 

Ухае на люляк, а зима е.
В спомен ухание скрих.
Твоята песен любима е –
по нотите писах ти стих.

 

8.02.2017г.
Бадемов Цвят

© Mimi Ivanova Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??