Помогни ми да отклоня
небесните водопади,
да ги пусна като завеси
през стотиците километри
които стоят помежду ни,
да ги завихря
от земетресения и цунами,
да ги укротя внезапно с помощта на думите,
на мястото на горите да се ширнат ливади,
по които да яхна субтропичните бури
и така вече няма да имаме оправдание
за това, че във двата края на вселената
с тебе
сме се изгубили!
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados