Хвъркай, кон вихрогон.
От гърди излиза стон.
По живот неживян
и по свят невидян.
Хвъркай, кон вихрогон,
че по стръмний склон
е безмислен всеки стон.
Хвъркай ти и прелети
над дълбоките води.
И с мечтите победи
черните сълзи.
© Милен Личков Todos los derechos reservados