В Доспей
На хубавата слънчева тераса,
в сенките на белите брези,
край градинките с цветната украса -
навсякъде се меркаш ти!
Питам се най-много на какво се радвам?
На сенките, цветята, на мощния Феб,
на чудесната красива панорама,
или на самата теб?
Не казвам! Няма да ти кажа!
Искам да познаеш ти.
А аз тази радост мога да покажа,
само когато си до моите гърди.
2000 година
© Асен Стефанов Todos los derechos reservados