В училище
Учителката ни разказа
приказчицата за праза,
как лукът е тъй полезен
за дечицата наесен,
морковчето - зеленчук
ние хрупкаме го тук,
краставицата зелена
за салата е родена.
Във училище, деца,
ще си правим пица,
всеки трябва да си носи
тесто, домати, соси,
сиренце, подправка, лук,
чубрица, парче суджук.
Ех, че ядене ще падне,
от тавичката по пладне!
© Вал Герх Todos los derechos reservados