Този, който продава старо желязо,
на който ръцете му миришат на живот вехт,
който е толкова беден, че няма сили да мрази,
на който му викат всички – пропаднал човек.
В своя дом – стая, пропита от мухъл,
с едно легло и празна бутилка джин,
сложил в ъгъла – островче малко и сухо,
за котенцата си къщичка – дървен скрин.
В джоба разплакан не дрънкат жълти стотинки,
но стаята екне от детският котешки смях...
Смисъла утре пак в кофите да се тика,
той не търси в човеците, а мисли за тях...
Пропаднал е казват, а гледат го всички отдолу.
Грозните дрехи разкъсват превзети очи!
Само котенцата от ъгъла тъжно се молят,
от благодарност, той даже и с тях мълчи!!!
© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados
Страхотно!
Това е първото ти прозиведение, което чета и е много въздействашо. Поздравявам те за прекрасното стихотворение и ще продължа да чета още твои неща