Не страшна е смъртта приятелю
по страшно е забвението
от живия живот, създателю
от паметта на поколението.
По страшно е да те забравят
че нявга ходил си и ти по таз земя
или пък недай си боже да намразят,
в който са те срещнали, деня.
Че дишали са заедно с теб
че яли са ти хляба черен
че имали са тоз късмет
да са с приятел истински и верен.
Затуй, благодаря за всеки ден,
в който някой още ме обича
макар да знае, че и дявола живее в мен
и въпреки това от мен не се отрича.
© Hristo Hristov Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
Приятел е този, който знае всичко за теб, и въпреки това те обича »
Успех!!!