Днес в джунглата на сянка,
свири слонче със хобот
и събуди ги от дрямка
лъвчета, жирав и носорог.
А на другата полянка
маймунка пляска със ръце,
гепарди, антилопи и хиени
хванали се на хорце.
Там отсреща във реката,
потраква зъби крокодил,
хипопотам край него минал,
покоя той му нарушил.
На брега в тревата сочна
дошли са днес на водопой,
биволчета, зебри и нарочно
запяват всички, като в хор.
А щом настъпи вечерта
и джунглата притихне,
орлето с нежните крилца
в гнездото топло ще се свие.
Знам, че утре сутринта
ще свири слончето - юнак,
дано са оцелели през нощта
и за игра готови пак!
© Миночка Митева Todos los derechos reservados