Книжка шарена, красива,
дядо днес ми подари
и с усмивката си мила,
ми прошепна - прочети!
Там написано е ясно
със картинки и бои,
в кошера макар и тясно,
трудят се безброй пчели.
Пише също, за Лисанчо,
за Кума Лиса и Мецан,
на полянката отрано
готвят супа във казан.
С буквичката А започва
Агънцето бяло, бяло,
цопнало във кална локва
и в кошарата забляло.
А Щурчето с Баба Мравка
играят весело хорце,
играе с тях и баба Славка,
хванала ме за ръце.
Вече всички букви зная,
мога гладко да чета,
дядо с кучето играе
и ме носи на гърба.
© Миночка Митева Todos los derechos reservados