Взех кураж да преброя траверсите по пътя, идвайки към теб.
Не можеш - казваш.
Но виж, вървя по релсите и не, не са безчет.
А страшно ли? - Не знам!
До четири едва стигнах...
Белязвам ти очите... устните... ръцете.
Споделям всичката секунда с теб
с дърветата опръскани, попарени, под мен.
Но вече сто, до стото и едно - дочувам нещо и май ще се боя?!
... Минават, разминават се навред железни дракони,
ръмжат, свистят отзад, пред мен.
Превивам, плача се - не сещам ден.
О, да треперя - стряскат ме сирените,
дори крещя от тока, изливащ се през вените.
Но няма да предам!
Луд, нещастен - в страх щастлив -
цифра, нищо, само цифра отброих.
Ще свършат и ще дойда!
Не искаш?! - все едно!
Ще дойда и ще ме погледнеш
с насмешка, може би с тъга,
но аз ще бъда горд - юмрука стиснал,
с медала за победа, като че ли нося във ръка!
Белязах легналите, мръсни - мъртвите дърва,
с капки от очите и сърцето,
разказах им за всеки стълб в града,
под който устните ми галели са ти лицето!
© Гихйх Фхлкйхо Todos los derechos reservados