Кръсти си я "Врабчето".
Малките ù ръце
предизвикаха трепет,
с който сто светове
като лък го опънаха.
И му секна гласът.
Да не би да разсъни
розовата мечта,
дето до него спеше
в онзи стар автобус -
мъничка, като Буда,
инкрустирана с вкус
на стъклото отдясно,
върху морски пейзаж.
Тя до него бе кацнала,
ей тъй на, без багаж
и представи си - леко
ù целува ръка.
С тези мънички пръсти!
И си я пожела.
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados
>>> <a href =http://svejo.net/story/movies/214438-Edit-Piaf-Pod-Nebeto-Na-Parij-prevod-Vbox7 >Под небето на Париж</a>