Тук сякаш времето е спряло...
Единствено с природата споря.
На двора птиче е запяло,
докато аз над листа се потя.
А лятото неистово препича.
И селото притихнало мълчи.
Безоблачно небето аз обичам,
и виждам в него сините очи...
Обичам спомените отлетяли,
завърналите се далечни дни,
когато ние във сено сме спали,
и в тъмното сме търсили звезди...
Когато най-крилато сме мечтали,
безоблачни да станат наште дни..
И само във честта сме се кълнали,
Злодеите с Добрите да сменим.
Наистина, това до днес не стана,
потъпкани са нашите мечти!
Животът груб във клещите ни хвана...
Укриха се и едрите звезди!..
© Христо Славов Todos los derechos reservados