Всяка нишка обтегната
макара от болки
е косъм по кожата
настръхнала, жегната,
стъпват я женски богомолки.
Всеки дъх помръкващ блян
от секнати стонове
е писък на банши в ушите,
изтекъл катран,
хапят го зелени смокове.
Всеки трънен венец
окова, перде на очите
е поклон пред страха анархичен,
кървав прашец,
жилят ги смъртоносно осите.
© Todos los derechos reservados