Вятърът простена безутешно
и раздипли морна тишина.
Погали я, а тя прошушна нещо
и той от нежност премаля.
Събра окапалата шума,
постла любовното гнездо.
Нарисува с клони една дума
и така любовта си ѝ призна.
Но нали е вятър си замина
понесъл дъх на утринен копнеж.
Сега ми свирка през комина...
Как може вятърът да разбереш!
© Слава Костадинова Todos los derechos reservados