6 may 2009, 10:31

Въпроси към Господ 

  Poesía
556 0 8

Защо си ни направил Ти от кал?
Нямаше ли благородни смеси?
Калта сега не ни е идеал,
измъчват ни по-други интереси.

Защо създаде Ева от ребро?
Калта ли свърши Господи за нея?
Защо не я направи от стъкло,
да е чуплива като подивее? 

Родният Си син, защо изпрати
на Словото децата ти да учи,
от Твоите създания да пати
и на разпятието да приключи?

Защо мълчиш сега, когато трябва
да ревнеш срещу злобата в душите?
Казваше, че в любовта е хляба,
а сякаш Сам лишаваш ни от жито?

Задавам Ти въпросите директно,
а в лабиринта няма изход, знам.
Калта човешка вече се размеква
и се превръща във заврял катран.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??