На Тодор Андонов
Върни ми, Боже, светлината,
в очите ми ти пак я запали –
да бъде слънчева земята,
нощта да стане изгрев светлолик.
Усмивките на хората да виждам
и в цветна песен да ги претворя…
Дъгата в мене да приижда –
от нея дом за птици да строя.
Върни ми, Боже, светлината,
и дай ми мъдрост да я съхраня
за всички, дето на земята
след мене някога ще се родят.
© Христина Радомирова Todos los derechos reservados
Красиво е перото ти, Хриси!
Поздрав!!!