5.04.2011 г., 21:22 ч.

Върни ми, Боже, светлината! 

  Поезия » Друга
758 0 1

ВЪРНИ МИ, БОЖЕ, СВЕТЛИНАТА!

 

                        На Тодор Андонов

 

Върни ми, Боже, светлината,
в очите ми ти пак я запали –
да бъде слънчева земята,
нощта да стане изгрев светлолик.

 

Усмивките на хората да виждам
и в цветна песен да ги претворя…
Дъгата в мене да приижда –
от нея дом за птици да строя.

 

Върни ми, Боже, светлината,
и дай ми мъдрост да я съхраня
за всички, дето на земята
след мене някога ще се родят.

 

© Христина Радомирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??