19 dic 2020, 12:02  

Вземете си го – всяко зимно чудо 

  Poesía » Otra
282 5 12

Сънувах сън – лилави перуники,
в тревата, кадифена пак цъфтят,
извива трели славейче и вика,
душата да прегърне този свят.

 

А нотите, по цветовете ярки,
заплитат звънка мрежа – от лъчи,
по някой облак се в небето мярка –
да не заплаче – просто си мълчи.

 

Тревата мами тяло, уморено,
в прегръдките си меки и добри.
Привлечени от розите до мене,
танцуват пеперуди – три по три.

 

А въздухът, от медна сладост лепне,
по клепките ми – бисерна роса.
Часовник звънна... И сърцето трепна...
Как зимата сега да понеса?

 

Вземете си го – всяко зимно чудо,
и шарени украси, и елха.
И с първа пролет нека се събудя –
с кокичетата, в рохката леха.
 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??