Кро́ко-кро́ко-крокодил,
се́днал Кроко на бодил,
къ́ркал, къ́рцал, не мези́л-
чак бодила се напил!
Па́дал, пял, пълзял и зял,
за резил с кило́ стана́л.
Мисли мислил – отрезнял,
пак етил-метил налял!
Зачервил се, сгорещил,
охлади́л се кротко в Нил
... Кактусът не се спасил,
от ракията изгнил...
Весело посрещане на 2020 Година! :)
© Todos los derechos reservados
Кактусите си пазете, а ракията - пестете,
нека има за през зима и за Новата година
може да поотлежава и за цяр лечебен става!
Живи, здрави най-бъдете и поезия пишете,
и сърцето да празнува, и с любов да се лекува!