За двете свине
В равни пловдивски ливади
срещат се две свинки млади
и едната поздравява:
- Здрасти, майна, где тъдява?
- Тука се разхождам, майна,
да ми слегне тъй храната.
- А какво обядва днеска?
- Лайна с чесън на салата.
А пък ти с какво се храни?
- Само с лайна прясно срани.
- Но защо пък само лайна?
- Щото имам среща, майна.
© Георги Белев Todos los derechos reservados